VERBREDINGS-CURSUS

Docent: Christine Elkhuizen

homepage 6Deze cursus is voor beginners en gevorderden die een verbreding zoeken in hun teken- en schildervaardigheden. De lessen zijn helder gestructureerd en worden onderbouwd met een theoretische hand-out.

Aan de hand van thema’s als model, landschap, portret en stilleven worden diverse facetten van de beeldende vorming belicht: kleurgebruik, compositie, vorm, ruimtesuggestie etc. Verschillende werkvormen komen aan bod: het werken naar de directe waarneming, onderzoek van figuratie naar abstrahering en het werken in de stijl van een bepaalde kunststroming.
Tevens worden verschillende teken- en schildertechnieken aangeleerd. De keuze van de materialen en technieken kan worden afgestemd op de persoonlijke stijl van de cursist. Wanneer het werk daartoe uitnodigt zal er gerefereerd worden aan voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.

De cursisten worden individueel begeleid, zodat er ruimte is voor de ontwikkeling van een persoonlijk handschrift. Steeds wordt gekeken naar het typerende in het werk. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven is de groep niet groter dan acht personen.

Duur

Deze cursus bestaat uit wekelijkse dagdelen van 3 uur en wordt halfjaarlijks aangeboden. In het najaar tot aan de kerst: 12 lessen, van half januari tot begin juni: 18 lessen

In verband met de lockdown vanwege het coronavirus hebben wij het lesrooster aangepast. De lessen lopen nu door tot eind juli 2020.

Data en tijd

Maandagochtend van 9.30 t/m 12.30 uur.
Lessen in juni en juli 2020: 8 jun, 15 jun, 22 jun, 29 jun, 6 jul, 13 jul, 20 jul, 27 jul.

Kosten

€ 23,50 per les
Inclusief teken- en schildermateriaal (basiskleuren in studie-kwaliteit),koffie/thee, ondersteunend materiaal en klapper. Exclusief prints, papier, karton, penselen/kwasten palet en modelkosten. Wanneer er met een model wordt gewerkt en u een keer afwezig bent, worden de modelkosten wel in rekening gebracht. Tenzij er een vervanging is. Wanneer u gebruik wenst te maken van professionele kwaliteit verf en doek, dient u deze zelf mee te nemen.

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, u betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met Christine Elkhuizen:
tel: 06-12476568
mail: christine@tint-nijmegen.nl
www.datisdekunst.nl

Daarnaast kunt u zich ook op één van de volgende manieren aanmelden:


Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.