Modeltekenen en -schilderen

Docent: Elly van Rossum

De grote meesters van vroeger deden het bijna allemaal: modeltekenen en schilderen. Zo leerden ze om te kijken naar de waarneming. Compositie, lijnvoering, plasticiteit, ruimtesuggestie, vorm, kleur maar ook verbeeldingskracht speelden hierbij een belangrijke rol.

In deze cursus gaat u tekenen en schilderen naar naakt of gekleed model. Per les worden er één of meer aandachtspunten behandeld zoals anatomie, proporties van het menselijk lichaam, stofuitdrukking en het weergeven van massa in de ruimte.
Er zijn zowel korte als lange poses, waarbij u bij de korte standen snel en direct leert tekenen en bij de lange standen juist lang op details kunt doorwerken.

Om op een persoonlijke manier het model te kunnen verbeelden leert u verschillende teken- en schildertechnieken zoals werken met houtskool, pen en inkt, grafiet, acrylverf etc. Houtskool biedt de mogelijkheid om zowel zacht en dromerig te tekenen als grafisch, met veel contrast. Elk materiaal kent zijn eigen mogelijkheden.

U krijgt tijdens de lessen individuele begeleiding bij het ontwikkelen van uw eigen beeldtaal en teken- en schilderstijl. Om van elkaar te leren en naar elkaars werk te kijken zal het werk ook af en toe in groepsverband besproken worden. Ieder werkt op zijn/haar niveau waardoor de cursus ook geschikt is voor beginners

 

Duur

Deze cursus bestaat uit 7 avonden van 2,5 uur die om de week worden gegeven. Het eerste seizoen van deze cursus start, bij voldoende deelname, na de zomervakantie. Het tweede seizoen sart na de kerstvakantie.

Data

Woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur

Kosten

€ 20,- per les. Inclusief tekenmaterialen, koffie/thee en ondersteunend materiaal. Exclusief dragers (doek papier, karton) en modelkosten.

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, u betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met Elly van Rossum:
tel: 06-49948992
mail: elly@tint-nijmegen.nl
web: www.atelierbergendal.nl

Daarnaast kunt u zich ook op één van de volgende manieren aanmelden:


Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.