BASISCURSUS JONGEREN 12-17 JAAR

Docenten: Monique de Groot


homepage 4Misschien heb je al wel eens eerder geschilderd en wil je graag meer leren over kleuren en technieken? Misschien heb je nog nooit een penseel in je handen gehad en ben je juist nieuwsgierig of schilderen bij je past? Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt, ben je tussen de 12 – 17 jaar oud, dan ben je welkom bij deze Basiscursus Schilderen – kleuren mengen. 

In deze cursus staat de wondere wereld van de kleuren centraal. Want zonder gedegen kennis van de kleurenleer en de praktijk van het kleuren mengen, kom je er nooit achter hoe je net als Vincent van Gogh schilderijen kunt maken die stralen van energie. Of hoe je net als Rembrandt geheimzinnig licht in een schilderij creëert.

Naast het gebruik van kleuren komen allerlei andere schildertechnieken en beeldaspecten aan bod. Je leert over toonwaarden, intensiteit, contrasten, licht en schaduwwerking en compositie. Je zult veel gaan oefenen en experimenteren en vanzelfsprekend ga je met de kennis dieje hebt vergaard serieus aan de slag en maak je je eigen schilderwerk, groot of klein, realistisch,figuratief of abstract. Het staat je vrij om zelf een onderwerp te kiezen. Als je wilt zijn er inspirerende opdrachten waar je je creativiteit op los kunt laten. We werken met acrylverf op papier of karton. Verder is er voor iedereen een doek van gemiddeld formaat beschikbaar.

Groepsgrootte

max. 10 cursisten

Duur

Dit is een halfjaarlijkse cursus, (weglaten: die loop) van half september tot aan de kerstvakantie 2019. In totaal zijn er 12 lessen van 2 uur. Er is een 13e les voor degenen die een les (vervangen door willen moeten) willen inhalen.

Data en tijd

We schilderen 1 x in de week, op dinsdagnamiddag van 15.30 – 17.30 uur. In week 42 is er geen les (herfstvakantie). De data zijn: 10, 17 en 24 september, 1, 8, 22 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3 december 2019. De inhaalles valt op 13 december.

Kosten:

€ 23,- per les (inclusief teken- en schildermaterialen, dragers, ondersteunend lesmateriaal, wat lekkers voor in de pauze).

In overleg is instromen mogelijk, je betaalt dan alleen de resterende lessen

Informatie

Denk eraan dat je kleding draagt die vies mag worden. Verder is het handig om elke les een stevige plastic zak, een echte tekenmap of een plastic koker mee te nemen om gemaakt werk mee naar huis te kunnen nemen. In de les wordt veel uitgelegd, als je dat wilt onthouden, is het slim om een notitieschriftje mee te nemen

Inschrijven

Neem contact op met Monique de Groot:
tel: 06-246 095 04
mail: degrootmo@gmail.com