Algemene Technieken

docent: Elly van Rossum


In de cursus ALGEMENE TECHNIEKEN krijgt u les in de basistechnieken van het tekenen en schilderen en maakt u kennis met zoveel mogelijk materialen. Ook verschillende teken- en schilderstijlen zullen in deze cursus behandeld worden. Er wordt klassikaal uitleg gegeven, waarna u kunt kiezen of u aan de aangeboden opdracht wilt werken of verder gaat aan eigen werk. Het werken naar de waarneming is de basis van waaruit bij TINT wordt gewerkt. Daarnaast is er ook ruimte voor het experiment.
 

Het gemaakte werk wordt regelmatig in de groep besproken, omdat je kan leren van elkaar. Diverse teken- en schildertechnieken komen aan bod, zoals het schilderen met acryl-, olie-, en aquarelverf of het tekenen met potlood, houtskool, pen en inkt.
Er wordt veel aandacht besteed aan het tekenen naar de waarneming, omdat dit de basis vormt voor het schilderen. De groep is niet groter dan 8 à 9 personen.

Duur

Deze cursus bestaat uit 17 dagdelen van 2,5 uur en wordt halfjaarlijks aangeboden. In het najaar tot aan de kerst: 7 lessen, van half januari tot begin mei: 10 lessen.

Data

Vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur (1 x in de twee weken), data voorjaar 2020: 17 en 31 jan, 14 feb, 13 en 27 mrt, 10 en 24 apr, 5 en 19 juni en inhaalles op 26 juni.

Kosten

Kosten: € 20,- per les (inclusief teken- en schildermaterialen, koffie/thee, exclusief papier, karton, penselen en evt. modelkosten)

Informatie

In overleg is instromen mogelijk, u betaalt dan alleen de resterende lessen.

Inschrijven

Neem contact op met Elly van Rossum:
tel: 06-49948992
mail: elly@tint-nijmegen.nl
web: www.atelierbergendal.nl

Daarnaast kunt u zich ook op één van de volgende manieren aanmelden:


Lees hier onze inschrijfvoorwaarden.