Gastdocent Marcel Reijerman


foto marcel gelderlander
Marcel Reijerman is vanaf zijn afstuderen op de Academie Beeldende Kunsten Arnhem in 1983 actief als beeldend kunstenaar. Hij tekent, schildert en exposeert zijn werk regelmatig in galeries, musea en beurzen. Zijn werk is o.a. in het bezit van Het Teylers Museum in Haarlem en het Centraal Museum Utrecht en vele particulieren en bedrijven.

 

Marcel is sinds 15 jaar lijstenmaker/adviseur bij de firma Peter van Ginkel in Arnhem.

Daarnaast is hij 30 jaar docent (model en portret) tekenen en schilderen bij o.m. de Volksuniversiteit Veenendaal. Ook gaf hij les in zijn eigen atelier aan kleine groepen beginners en gevorderden.

Hij vindt het belangrijk dat schilder- en tekentechnieken ontwikkeld worden bij zijn cursisten, maar wil ondertussen de creativiteit van iedere cursist net zo hard aanmoedigen. Dit gaat niet zonder individuele benadering van de cursist. Het beschouwen van kunstwerken uit allerlei tijden scherpt het kijken en bindt de groep cursisten.

Marcel Reijerman is sinds kort gastdocent bij TINT teken-en schilderschool Nijmegen. Bij TINT biedt hij verschillende workshops aan (zie actuele workshops).

tel: 06-40730998
mail: marcel@tint-nijmegen.nl
www.galeriewit.nl/kunstenaars/marcel-reijerman

Comments are closed.